صدف سان

دندانپزشکی

صدف سان

دندانپزشکی

ارتودنسی یا کمپوزیت؛ کدام انتخاب بهتری است؟

ارتودنسی یا کمپوزیت

برای اکثر مشکلات دندانی معمولا یک راه حل وجود دارد و در بعضی موارد دو مورد وجود دارد، اگر به دنبال راهی برای صاف کردن دندان های خود هستید، احتمالا تحقیقات خود را انجام داده اید و متوجه شده اید که می توانید از  ارتودنسی یا کمپوزیت برای دستیابی به لبخندی به زیبایی تراز شده استفاده کنید؛ با این حال، هر دو این کار را به روش های بسیار متفاوتی انجام می دهند.

اگر دندان های کوچک یا بد شل دارید، این لزوما به این معنی نیست که روکش تنها گزینه شما هستند. پس از انجام درمان ارتودنسی، با استفاده از تکنیک های کانتورینگ و باندینگ می توان دندان های شما را تغییر داد. با استفاده از کامپوزیت به رنگ دندان، دندانپزشک شما قادر خواهد بود بی نظمی های جزئی را برای یک نتیجه طبیعی و زیبا با دقت تغییر شکل دهد.

در انتخاب ارتودنسی و کامپوزیت باید چه نکاتی را در نظر داشت؟

در واقع سه عامل مهم در داشتن لبخندی زیبا تاثیر می گذارد. موقعیت دندان (کج یا صاف بودن)، شکل دندان( کوتاه، بلند، باریک یا نامتوازن)، رنگ دندان( سیاه یا زرد شدن دندان ها)

آیا می توان ارتودنسی و کامپوزیت را با هم انجام داد؟

با توجه به تمایل بیمار برای ظاهر دندان، ممکن است هم ارتودنسی دندان و هم ونیر کامپوزیت برای وی قابل انجام باشد؛ در اغلب موارد بیمار لازم است ابتدا درمان ارتودنسی را کامل کرده و سپس ونیر کامپوزیت را انجام دهد. این امر موجب می شود تا ساختار دندان های بیشتری حفظ شود و در نتیجه دندان های کمتری نیاز به کامپوزیت داشته باشند. در صورتی که در گذشته ونیر کامپوزیت انجام داده اید، هنوز هم می توانید با انتخاب ارتودنسی نامرئی طرح لبخند خود را اصلاح کنید؛ زیرا بریس های نامرئی در مقایسه با بریس های سنتی، فشار کمتری به دندان ها وارد می کنند.

کامپوزیت بهتر است یا ارتودنسی؟

برای تعیین اینکه کدامیک از روش‌ های ارتودنسی یا کامپوزیت برای شما مناسب است، ابتدا باید به متخصص مراجعه کنید. ایشان می‌تواند با بررسی وضعیت دندانی شما بهترین گزینه را معرفی کند. همان طور که تا به اینجا بیان شده است، بریس‌های دندانی مورد استفاده در ارتودنسی باعث حرکت تدریجی دندان ‌ها در طول زمان خواهند شد. آن‌ ها به رفع ناهنجاری ‌های دندانی و انواع ناهنجاری‌ های مربوط به جفت شدن دندان‌ها روی یکدیگر کمک می‌کنند. در مقابل کامپوزیت مختص هر مشتری ساخته شده و طوری طراحی شده‌اند که روی سطح دندان قرار گرفته و ظاهری زیبا به دندان دهند و به ردیف شدن دندان‌ها کمک کنند.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی پیشگیرانه 

نقش ارتودنسی بر زیبایی چهره

ارتودنسی به دلیل نداشتن عوارض در میان بیمارانی که مشکلات فکی دارند بسیار پر طرفدار است، درمان ارتودنسی به طور معمول با دو هدف انجام می‌شود که عبارت اند از:

ردیف کردن دندان ها در فک بالا و پایین و قرار گرفتن آنها روی هم

جابه جا کردم و حرکت دندان ها به تدریج بدن این که آسیبی به آنها وارد شود.

همچنین مرتب کردن دندان علاوه بر زیبایی، جویدن غذا را نیز راحت تر می کنند و رعایت بهداشت آنها نیز آسان تر است. مورد دیگر اینکه دندان ها کمتر دچار پوسیدگی، خونریزی و عوارض دیگر می شود.

منبع : http://www.orthodoctor.ir/

در مورد ارتودنسی بیشتر بدانید

اگر بخواهید در مورد ارتودنسی بیشتر بدانید باید ابتدا از ریشه شناسی کلمه آن شروع کینم که ارتودنسی یکی از شاخه های دندانپزشکی است که از دو کلمه «ارتو» به معنای «راست» و «درست» و «دنس» به معنای «دندان» ترکیب شده است.ارتودنسی به اصلاح نامنظم بودن دندان ها و نامتقارن بودن  فک ها می پردازد و در رفع مشکلاتی مانند بلعیدن غذا، تکلم، تنفس دهانی  و سردرد نیز می تواند موثر واقع شود.می توان گفت پروسه های درمانی در این روش بیشتر جنبه زیبایی دارد اما هدف از ارتودنسی  بهبود عملکرد دهان و فک است.

ژنتیک در بروز اختلالات دهانی و فک چه قدر نقش دارد؟

در کشور ما جلو بودن فک بالا و بینی بسیار شایع است پس در این مواقع بهتر است، پروسه درمانی در سنین کودکی حدود 10 سالگی انجام شود.

طول دوره درمانی با ارتودنسی چه قدر است؟

این شیوه به میزان ناهنجاری دهان و فک و سن بیمار بستگی دارد در حالت طبیعی افراد برای درمان می توانند در حدود 12 الی 18 ماه  به نتیجه مورد نظر خود برسند، اما اگر میزان ناهنجاری های دهان و فک شدید باشد بین 18 تا 24 ماه می تواند طول بکشد اگر مشکلات استخوانی نیز وجود داشته باشد باید حدود 6 تا 12 ماه نیز به مدت زمان ذکر شده اضافه کرد.

کدام یک از لوازم ارتودنسی برای درمان می تواند گزینه مناسبی باشد؟

دستگاه های ارتودنسی به صورت ارتودنسی ثابت و متحرک وجود دارند که در ارتودنسی متحرک بیمار می تواند آن را از دهان خارج کند اما در ارتودنسی ثابت این امکان وجود ندارد پس ارتودنسی متحرک به همکاری بیمار بستگی دارد اگر بیمار بعد از در آوردن بریس ها از دهان، فراموش کند آن را بر دهانش بگذارد یا آن را گم کند پروسه درمانی می تواند طولانی تر نیز شود.

آیا بعد از ارتودنسی بیمار باید رژیم غذایی خاصی را مصرف کند؟

بعد از ارتودنسی در روزهای آغازین بیمار باید از غذاهای نرم و آبکی استفاده کند، پس از چند روز باید از جویدن مواد غذایی سفت و چسبنده به منظور جلوگیری از آسیب به براکت ها خودداری کند، باید مواد غذایی را خرد کند و با دندان های عقب خود بجود، رعایت بهداشت دهان و دندان نیز با نظارت بیشتری باید صورت بگیرد.

آیا ارتودنسی برای افرادی که لثه های بلندی دارند و هنگام خندیدن دندان ها همراه لثه پدیدار می شوند درمانی دارد؟

متخصص ارتودنسی برای درمان این نوع لبخند که «gummy smile»  خوانده می شود می تواند از دستگاه های ارتودنسی، لیزر و بوتاکس لثه استفاده کند که گاهی استفاده از هر سه روش برای درمان ضروری می باشد.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی سریع

از چه زمانی متوجه نیاز به ارتودنسی می شویم؟

مشکلات دهان و فک در حدود 7 سالگی که بیشتر دندان های دائمی جلویی در آمده اند خود را نشان می دهند البته امکان تشخیص در سنین پایین تر نیز وجود دارد. در سنین 12 الی15 سالگی می توان تغییرات استخوانی برای بزرگ کردن فک را بهتر انجام داد اما به طور کلی بهترین سن برای درمان با ارتودنسی ثابت 12 سالگی است.

آیا لزومی به کشیدن دندان برای ایجاد فضای کافی برای فک وجود دارد؟

اگر بیمار دچار جلوزدگی یا نامرتبی دندان ها باشد پزشک در صورت صلاحیت نظر خود ممکن است دندان ها را بکشد یا از سایر روش های درمانی برای ایجاد فضای کافی در فک استفاده خواهد کرد.

عوارض ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی برای درمان مشکلاتی مانند کج بودن دندان به کار می رود که این عارضه می تواند باعث پوسیدگی دندان ها یا بیماری لثه شود، پس با ارتودنسی می توان از این مشکلات پیشگیری کرد. اگر ارتودنسی زیر نظر یک ارتودنتیست حاذق و ماهر انجام شود نمی تواند هیچگونه عارضه ای به همراه داشته باشد.

منابع :

https://www.orthodentist.ir/

https://www.orthotips.ir/

 

 

 

آشنایی با نام اجزای ارتودنسی

بریس ارتودنسی:

هر ابزاری که به منظور تنظیم موقعیت فک، حرکت دادن و ثابت نگه داشتن دندان ها طراحی شده باشد را بریس ارتودنسی می گویند. این ابزار ها می توانند متحرک باشند یا به صورت دائمی یا نیمه دائمی روی دندان ها قرار بگیرند.

بند:

بند ها حلقه هایی فلزی هستند که اغلب به رنگ دندان های آسیاب (کوچک و بزرگ) که قرار است به آن متصل شوند، در می آیند. بند ها در اندازه های متفاوتی موجود هستند که متخصص ارتودنسی با توجه به اندازه دندان بیمار، بند مناسب را انتخاب و دور دندان قرار می دهد. سپس آن را تنگ تر می کند. برای نگه داشتن بند ها سر جای خود، از نوعی چسب دندان استفاده می شود. این چسب به هیچ عنوان مضر نبوده و از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند. پس از قرار دادن بند، ارتودنتیست تکیه گاه یا لنگر ارتودنسی دندان را در مقابل بریس نصب می کند تا به سایر دندان ها نیز فشار وارد شود.

سیم ارتودنسی

سیم اصلی ارتودنسی که با نام آرچ وایر نیز شناخته می شود، به شکل انحنای خاص دهان ساخته شده و به براکت های هر دندان متصل می شود. سیم ارتودنسی فشار مداومی را به براکت ها و دندان ها وارد می کند که به مرور زمان آنها را به موقعیت اصلی شان باز می گرداند. معمولا بیمار طی دوره درمان خود نیاز به تعویض چند آرچ وایر خواهد داشت که هر کدام دندان ها را به سمت موقعیت نهایی شان نزدیک تر می کنند.

بیشتر بخوانید : ارتودنسی پیشگیرانه

براکت

در واقع براکت ها کار اصلی کشیدن یا هل دادن دندان ها را انجام می دهند. آنها به طور مستقیم روی دندان ها سوار می شوند و سوراخ کوچکی برای رد شدن آرچ وایر ها دارند. براکت ها انواع مختلفی دارند و می توانند از نوع فلزی یا سرامیکی شفاف باشند.

فنر مارپیچ

فنر مارپیچ روی سیم ارتودنسی و مابین براکت ها قرار می گیرد. فنر ارتودنسی بین دو براکت فاصله ایجاد کرده و دو دندان کنار هم را در یک فک جدا می کند.

قلاب (هوک)

هوک ارتودنسی، قلابی فلزی بوده که از گوشه براکت بیرون زده است. برخی از قلاب ها متحرک هستند ولی اکثر قلاب ها جزئی از بدنه براکت ها می باشند. فنر های مارپیچ یا الاستیک (رابر بند) به این قلاب ها متصل می شوند و امکان تنظیم فاصله یا تغییر همترازی استخوان های فک را فراهم می کنند.

نگه دارنده (ریتینر)

پس از اتمام هر یک از انواع ارتودنسی ( ارتودنسی ثابت یا متحرک) از ریتینر برای ثابت نگه داشتن نتایج ارتودنسی استفاده می شود.

وکس:

بیماران می توانند برای جلوگیری از خراشیده شدن لب ها یا بافت های نرم دهان، روی براکت ها یا هر یک از قسمت های آزاردهنده ی بریس، نوعی وکس مخصوص قرار دهند.

منابع :

http://www.orthodr.ir/

http://www.orthoinfo.ir/

 

 

کدام یک از انواع ارتودنسی برای من مناسب است ؟

اغلب مردم جامعه به یکی از انواع ارتودنسی نیازمند هستند و فقط تعداد کمی خوش شانس هستند و با دندان های زیبا و منظم متولد می شوند .

دکتر درویش پور بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران  پس از بررسی مشکل دندانی خاص شما در اولین ملاقات به شما خواهد گفت که کدامیک از انواع ارتودنسی برای شما مناسب است .

آیا درمان با انواع ارتودنسی محدودیت سنی دارد ؟

درمان ارتودنسی تنها به یک پایه فک قوی و لثه های سالم نیاز دارد و اگر شما از هر دوی اینها برخوردار هستید می توانید نامزد خوبی برای درمان ارتودنسی باشید .

برای اصلاح مشکل خاص دندان های شما متخصص ارتودنسی تان از دو دسته اصلی ارتودنسی ثابت  و متحرک کمک می گیرد .

ارتودنسی ثابت با براکت های سنتی

براکت های سنتی ارتودنسی از جنس استنلس استیل درجه بالا و در وزن و ساختار سبک  ساخته شده اند و اتصال آنها به وسیله یک سیم است .

ارتودنتیست شما این براکت ها را به دندان تان می چسباند و به وسیله نیروهای ارتودنسی که به آن وارد می آورد دندان های شما را وادار به حرکت به سوی  موقعیت جدید  می کند .

ارتودنسی ثابت با براکت های سرامیکی

این براکت ها نیز از نوع سنتی هستند اما جنس آنها از سرامیک شفاف و روشن ساخته شده است .

متقاضی اصلی  براکت ها ی شفاف بزرگسالان هستند زیرا کمتر از سایر براکت ها دیده می شوند و تنها رنگ سیم آنها از نزدیک نمایان است .

ارتودنسی دیمون

این نوع از انواع ارتودنسی دارای مزایای  زیر می باشد  :

در ارتودنسی دیمون تنظیمات  به طور خودکار صورت می گیرد .

در ارتونسی دیمون از مکانیزیم  کشویی  به جای کش استفاده می شود .

در این ارتودنسی تمیز کاری دندان ها آسانتر است .

در ارتودنسی دیمون بیمار به ویزیت کمتر نیاز دارد زیرا تنظیمات به طور خودکار صورت می گیرد .

ولی درمان با روش دیمون دارای هزینه بالاتری می باشد و با توجه به مزایای به نسبت کم آن کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید :

ارتودنسی سریع 

ارتودنسی زبانی (لینگوال) یا داخل دندانی

در این ارتودنسی براکت ها و سیم ها در قسمت داخلی دندان کار گذاشته می شوند .

تنظیمات در این ارتودنسی دشوار تر و دوره درمان طولانی تر است .

ارتودنسی نامرئی  و متحرک

این ارتودنسی از پلاستیک شفاف ساخته شده است و قابل جابجایی توسط خود شما می باشد .

این پلاستیک های شفاف هردو هفته یک بار نیاز به تعویض دارد و متخصص ارتودنسی شما هربار یک قدم شما را به مرتب شدن دندان هایتان نزدیک تر می کند .

همچنین از این نوع ارتودنسی متحرک پس ازاتمام کار ارتودنسی ثابت هم استفاده می شود .

ارتودنسی فانکشنال

درمان فانکشنال نیز یک نوع ارتودنسی متحرک است که برای  کودکان استفاده می شود .

این درمان در کودکان دارای مشکلات فکی جهت اصلاح مشکلات قبل از سن بلوغ توصیه می شود.

درمان هدایت رشد یا فانکشنال نوجوانان را از مشکلات شدیدتر آینده آسوده می کند .

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی دندان

 

 

5 علت اصلی آفت دهان

افت دهان یک زخم کوچک و دردناک است که در داخل دهان و بر روی بافت های نرم ایجاد می شود. این زخم ها که (نسبتا سطحی هستند)، می توانند روی یا زیر زبان، داخل گونه یا لب، در پایه لثه ها یا روی کام نرم مشاهده شوند. زخم های پوستی می توانند خود به خود یا به صورت گروهی ظاهر شوند و عود کنند. آنچه در ادامه این مقاله از دنیا دنتال بهترین کلینیک دندانپزشکی در شمال تهران می خوانید آَشنایی با انواع آفت دهان، علل ایجاد، علائم، درمان دندانپزشکی و خانگی آن ها است.

علت آفت دهان چیست؟

به طور معمول 5 علامت در بروز آفت ها نقش دارند. اگر شما از این 5 مورد رنج میبرید بیشتر از سایرین در معرض این زخم های دهانی هستید.

1.کمبود ویتامین

بیشتر مشکلات پوست (مخصوصا در لایه های سطحی پوست و به صورت ویژه در داخل دهان) به دلیل کمبود ویتامین است. در صورت بروز آفت، محتمل ترین کمبود، کمبود ویتامین B-12 است.

این کمبود بیشتر در بچه های در حال رشد که نیاز به ویتامین و مواد معدنی بیشتری دارند و یا اینکه خودشان از مصرف مواد حاوی ویتامین گریزان هستند رخ می دهد

2.سوء تغذیه (کاهش یا عدم دریافت برخی مواد مغذی)

در چندین مطالعه ذکر شده است که در صورت کمبود اسیدفولیک، روی یا آهن در بدن انسان، زخم آفت دهان یا ایجاد می شوند یا بیشتر تحریک می شوند. کمبود کلسیم همچنین می تواند باعث ایجاد این زخم ها شود. اما بیش از ایجاد آنها، کمبود کلسیم می تواند وضعیتشان را بدتر کند. تغذیه سالم بهترین راه حل برای چنین سوء تغذیه هایی است.

3.تروما، ضربه و آسیب

وارد شدن هر نوع صدمه ای در دهان می تواند باعث بروز آفت شود. جالب تر آنکه حتی اگر ضربه جزئی باشد باز هم ممکن است چنین زخمی ایجاد شود.

به عنوان مثال آن ها می تواند ناشی از مسواک زدن غیر اصولی باشند.

همچنین، بسیاری از مردم از آسیب های ناشی از تجهیزات دندانپزشکی مانند بریس های ارتودنسی دندان رنج می برند(  اگر هنوز با انواع روش های درمان ارتودنسی دندان آشنا نیستید اینجا کلیک کنید.) .

استفاده از دهان شویه های ساینده یا محصولات خوراکی که می توانند به لایه بیرونی دهان آسیب برسانند نیز می تواند منجر به بروز آفت دهانی شود.

دندان مصنوعی در افرادی که دندان های خود را از داده اند می تواند مقصر بروز چنین مشکلاتی باشد

بیشتر بخوانید :

لمینت دندان چگونه انجام میشود؟

ایمپلنت دندان چگونه انجام میشود ؟

4.میوه ها و سبزیجات

از قضا، برخی از میوه هایی که به دلیل وجود برخی مواد مغذی، بسیار سالم محسوب می شوند، در صورت شکل گیری کوچک ترین وضعیت آفت، نه تنها مفید نیستند که مضر و تشدید کننده تیز هستند.

توت فرنگی، مرکبات، آناناس، انجیر، گوجه فرنگی و سیب از جمله غذاهایی هستند که در صورت ابتلا به زخم های آفت دهان باید از مصرف آنها خودداری شود...

 5.ضعف سیستم ایمنی

افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر در معرض آفت هستند. یافتن ارتباط خاص سیستم ایمنی با این زخم ها دشوار است، اما این واقعیت که سیستم ایمنی نمی تواند به سرعت از بروز آن جلوگیری کند یا آن ها را سریعتر ترمیم کند، یک دلیل کافی برای در نظر گرفتن ضعف سیتم ایمنی به عنوان مقصر در بروز آفت ها دندانی است.

رفرنس