صدف سان

دندانپزشکی

صدف سان

دندانپزشکی

ارتودنسی تیکه ای چیست؟

ارتودنسی تیکه ای  چیست؟ ارتودنسی تیکه ای مناسب چه کسانی است؟ ارتودنسی تیکه ای چه ویژگی هایی دارد؟  اهمیت داشتن دندان های مرتب و صاف بر هیچ کسی پوشیده نیست. دندان های زیبا و مرتب بر روی چهره ما به ویژه هنگام لبخند زدن تاثیر بسیار زیادی دارد؛ پس داشتن دندان های متناسب و زیبا از نظر ظاهری حائز اهمیت است. گاهی ناهنجاری دندان ها به قدری زیاد است که لازم است تمام دندان ها را ارتودنسی کرد؛ اما گاهی فقط تعداد محدوی از دندان ها مشکل دارند که در اینصورت می توان با ارتودنسی تکه ای مشکل آنان را رفع کرد.

انجام ارتودنسی تکه ای یا ارتودنسی در چند دندان

شاید تصور کنید که برای اصلاح دندان ها، حتما نیاز است که دندانپزشک وضعیت تمامی دندان ها را تغییر دهد؛ اما حجم مشکلات در بعضی از بیماران بسیار کم و محدود است؛ مثلا دیده شده که مشکلات برخی از بیماران به بی نظمی دو یا سه دندان محدود می شود که این دندان های نامنظم می توانند در یک فک باشند یا در دو فک مختلف. آنچه که اهمیت دارد این است که دندانپزشک با ارائه یک طرح درمان مناسب، به اصلاح این دندان ها بپردازد و در عین حین حال تمامی دندان ها را تحت تاثیر قرار ندهد. زمانی که مشکلات فقط در تعداد محدودی از دندان ها وجود داشته باشد، در اینصورت روی آنها ارتودنسی تکه ای انجام می شود.

مشکلات ناشی از چند دندان مشکل دار

  • تحمیل فشار به دندان های مجاور
  • مشکل در هضم غذا
  • ساییدگی فک بیمار

بیشتر بدانید:

ارتودنسی بزرگسالان

ارتودنسی ارزان  

ارتودنسی تکه ای با روش معمولی

در این روش، دندانپزشک، براکت های ارتودنسی را جهت اصلاح دندان های کج و نامنظم، بر روی تعدادی از دندان ها نصب می کند. طول مدت درمان در این روش، همان مدت زمان استاندارد درمان های ارتودنسی، یعنی در حدود دو سال است.

ارتودنسی تکه ای شش ماهه

اگر در بیماری تعداد کمی از دندان ها مشکل داشته باشند و در عین حال میزان مشکلات و انحراف آنها به میزان اندکی باشد، مثلا چند دندان فقط کمی منحرف شده باشند، اولا براکت ها بر روی تعدادی از دندان ها نصب می شود، دوما طول مدت درمان هم به میزان چشم گیری کاهش پیدا کرده و از دو سال به حدود 6 ماه تغییر خواهد کرد.

ارتودنسی تکه ای لینگوال یا پشت دندانی

شاید با روش ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی آشنایی داشته باشید، در این روش براکت ها و سایر اجزای ارتودنسی، به جای اینکه در سطح بیرونی دندان ها نصب شوند، در قسمت پشت دندان ها قرار می گیرند. این شیوه بیشتر برای کسانی حائز اهمیت است که با مشخص بودن اجزای ارتودنسی، بر روی دندان های خود مشکل دارند و تمایل دارند که درمان خود را مخفی نمایند. حال در نظر بگیرید که در این بیماران فقط تعداد کمی از دندان ها مشکل داشته باشند؛ نتیجه کار استفاده از ارتودنسی تکه ای، به صورت پشت دندانی خواهد بود.

ارتودنسی دو دندان جلوی فک بالا

شاید بتوان گفت که به هنگام صحبت کردن و یا لبخند زدن، دو دندان جلویی در فک بالا، بیشتر از همه دندان های ما در معرض دید هستند؛ پس این موضوع که این دو دندان ما در وضعیت خوبی باشند بسیار اهمیت دارد، یکی از رایج ترین مشکلات در دو دندان جلوی فک بالا، دندان خرگوشی بودن است.

منبع : www.orthodentist.ir

5 راز پنهان درباره ارتودنسی نامرئی با اینویزیلاین ها

در این مقاله از دکتر کامیار خضری بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران  به معرفی 7 نکته جالب درباره یکی از روش های ارتودنسی نامرئی یعنی اینویزیلاین خواهیم پرداخت که تا پیش از این نمی‌دانستید. خواندن این مقاله برای کسانی که عاشق این دستگاه ها هستند یا تمایل به استفاده از آن ها را دارند خالی از لطف نیست.

اینویزیلاین چیست؟

اینویزیلاین (Invisalign) نوعی ارتودنسی نامرئی است که برای بسیاری از بیماران جذابیت بالایی دارد. ظرافت و انعطاف پذیری این دستگاه ارتودنسی، آن را به ویژه در ارتودنسی بزرگسالان جذابتر کرده است. برخی از بزرگسالان می ترسند که بریس ها باعث خجالت آنها شود بنابراین حاظر نمی شوند زیر بار ارتودنسی ثابت با بریس بروند. در عوض بیشتر بزرگسالان معتقدند حتی اگر مشکلات شدید بایت و مال اکلوژن داشته باشند، اینویزیلاین‌های شفاف بهترین راه حل برای اصلاح مشکلات آنها است. اما غافل از اینکه این دستگاه ها نمیتوانند مشکلات شدید ارتودنسی دندان را درمان کنند و اگر این بزرگسالان مایل به درمان مشکلات خود هستند، باید حتما رو به ارتودنسی ثابت با بریس ها بیاورند.

بیشتر بدانید : ضروریات ارتودنسی

5 نکته درباره اینویزیلاین که قبلا نمی دانستید

۱. آن ها دندانها را از ریشه جابجا نمیکنند!

مکانیزم اصلی دستگاه های ارتودنسی، جابجایی دندان ها به موقعیت مد نظر ما با اعمال فشار است. دستگاه هایی مانند بریس ها که در گروه ارتودنسی ثابت هستند با اعمال میزان مشخصی از نیرو به دندان، باعث شیفت و جابجایی آن می شوند. این فشار معمولا آنقدری زیاد هست که بتواند ریشه دندان را هم وادار به تغییر موقعیت کند.

۲. این ارتودنسی نامرئی برای هر کسی مناسب نیست

این دستگاه تنها برای موارد خفیف ارتودنسی خوب عمل می کند، و برای اصلاح موارد پیچیده تر موثر نیست.

۳. اینویزیلاینها در دراز مدت کارآمد نیست

این دستگاه در گروه ارتودنسی متحرک قرار دارد یعنی بیمار میتواند در مواقع نیاز آن ها را به راحتی بردارد یا دوباره نصب کند. به خاطر متحرک بودن آن، موفقیت اینویزیلاین به شدت به انگیزه بیمار بستگی دارد.

۴- درصد موفقیت شما با ارتودنسی نامرئی با اینویزیلاین تنها ۵۹ درصد است!

یک مقاله تحقیقاتی که در مجله بهداشت دهان و دندان BioMed منتشر شد ، نشان داد که Invisalign تنها حدود ۵۹ درصد مؤثر است.

5. ارتودنسی نامرئی با این دستگاه ممکن است دردناک تر از بریس باشد.

برخی از بیماران بر این باورند که Invisalign از بریس کمتر دردناک است، اگرچه یک مطالعه نشان داده است که این موضوع تنها در ابتدای درمان صحیح است. با گذشت زمان و استفاده از تعداد بیشتری اینویزیلاین، بیمار هم مراجعاتش به مطب بیشتر میشود و هم با تعویض دستگاه ها شاید بیشتر اذیت شود.

منبع : مجله ارتودنسی دندان ارتوبلاگ www.orthoblog.ir


دندانپزشکی پیشگیرانه چیست و چرا باید آن را جدی بگیریم؟

این اصطلاح در واقع به تمام راهکارها و روش های مراقبت از بهداشت دهان و دندان اشاره دارد که به منظور پیشگیری از بروز بیماری های دهان و دندان مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین مباحث مطرح شده در این حوزه دندانپزشکی، مراجعه منظم به دندانپزشک و عمل به توصیه های لازم جهت حفظ بهداشت دهان و دندان است.

دندانپزشکی پیشگیرانه برای شما چه کاری انجام میدهد؟

همانطور که از نامش پیداست، دندانپزشکان در این حوزه تلاش میکنند که از بروز مشکلات،  بیماری ها و ناخوش احوالی های دهان و دندان در آینده پیشگیری کنند. آن ها میخواهند که هیچ کودک و بزرگسالی به مرحله بیماری و عوارض بهداشت ضعیف دهان و دندان نرسند. با رعایت برخی نکات و توصیه های ساده و مراجعه منظم به مطب این دندانپزشکان میتوان تا ابد سلامتی دهان و دندان خود را تضمین کرد. اما به طور کلی در این حوزه، مردم یاد میگیرند که چطور و با چه اقداماتی از بروز مشکلات دندان، لثه، استخوان فک و سایر ساختارهای داخل دهان پیشگیری کنند. متخصصان در این حوزه میکوشند به طور اختصاصی از بروز مشکلات زیر پیشگیری کنند:

  • حفره دندان
  • التهاب و آماس لثه
  • فرسایش و از بین رفتن مینای دندان
  • پریودنتیت
  • مشکلات ارتودنسی دندان
  • عدم تغییر رنگ دندان (که شما را از نصب روکش و یا ونیر دندان بازمیدار)
  • ریزش یا افتادن دندان (که شما را از نیاز به جایزگین دندانی مانند ایمپلنت دندان، بریج و یا تاج دندان بازمیدارد)

بیشتر بدانید:

برخی از مهمترین اقداماتی که در دندانپزشکی پیشگیرانه روی آن ها تاکید میشود

۱. هر روز دندان های خود را مسواک بزنید

مهمترین بخش دندانپزشکی پیشگیرانه ، مسواک زدن آن هم به صورت منظم در طول شبانه روز است. بهتر است که برای مسواک زدن از خمیر دندان های حاوی فلوراید استفاده کنید که مورد تایید دندانپزشک شما باشد.

۲. روزانه از نخ دندان استفاده کنید

برای تمیز کردن دندان ها علاوه بر مسواک به نخ دندان کشیدن هم نیاز دارید. زیرا اساسا با مسواک نمیتوان به تنهایی تمام بخش های دهان و دندان را تمیز کرد. نخ دندان به تمیز کردن فضاهای باریک بین دندان ها کمک می کند. اگر بریس ارتودنسی داشته باشید که احتمالا بیشتر از هر موقعی باید از نخ دنان کمک بگیرید.

۳. به دندانپزشک خود مراجعه کنید

توصیه میشود که هر ۶ ماه یکبار به مطب دندانپزشک خود مراجعه کنید. اما اگر برایتان مقدرو نیست میتوانید به جای هر ۶ ماه یکبار، سالی ۱ بار اینکار را انجام دهید. دندانپزشک در طول این جلسه تمام ساختارهای دهان و دندان شما را بررسی کرده تا وجود هرگونه مشکل احتمالی در هر کدام از ساختارها، مخصوصا دندان، لثه، زبان و استخوان فک را تشخیص داده و در درمان آن به شما کمک کند.

منبع : www.orthodoctor.ir

آشنایی با تمام فواید و مزایای لمینت دندان

برای اشنایی با تمام فواید و مزایای لمینت دندان در این مقاله کلینیک دندانپزشکی ایده آل همره باشید.

لمینیت دندان فواید و مزایای زیبایی زیادی دارد و یکی از بهترین گزینه ها برای زیر و رو کردن و ساختن یک لبخند ایده آل است. مهمترین مزایای این رونیر دندانپزشکی عبارتند از:

طبیعی و زیبا هستند

روکش  های پرسلنی ظاهری بسیار طبیعی دارند و دقیقا مشابه رنگ و ظاهر واقعی دندان شما هستند. آن ها نور و روشنایی را به همان شکلی که دندان های واقعی خودتان ساطع میکنند برمیگردانند زیرا شفاف و بسیار نازک هستند.

از مواد با دوام ساخته شده و ماندگاری بالایی دارد

یکی از مهمترین  مزایای لمینت دندان طول عمر و ماندگاری آن ها است. به طور متوسط اگر به خوبی از آن ها محافظت و مراقبت کنید طول عمر لمینت دندان چیزی بین ۱۰ تا ۲۰ سال خواهد بود.

همرنگ دندان های مجاور شما هستند

دندانپزشک زیبایی طوری رنگ لمینت را برای شما ست میکند که کسی متوجه غیرطبیعی بودن آن نمیشود. متخصص معمولا رنگ لمینت شما را نزدیک به رنگ دندان های مجاورش انتخاب میکند.

در لحظه لبخند شما را اصلاح میکند

برعکس برخی پروسه های دندانپزشکی مانند ایمپلنت دندان و ارتودنسی دندان، نصب لمینت دندان آنی است و بعد از نصب شما به سفیدی و زیبایی لبخند خود میرسید. نصب لمینت ها بسیار کوتاه است و نهایتا طی دو جلسه انجام داده میشود. پس کوتاهی پروسه را نیز از مزایای لمینت دندان در نظر بگیرید.

مشکلات زیادی را ترمیم و پنهان میکند

از دیگر مزایای لمنت دندان این است که می تواند شکل، رنگ و موقعیت دندان (در صورت جزئی بودن) را هم زمان بهبود ببخشد. بنابراین اگر طیف وسیعی از نقایص زیبایی زیر را داشته باشید میتوانید با کمک لمینت دندان آن ها را برطرف کنید:

  • وجود فاصله بین دندان ها
  • تغییر رنگ دائمی دندان
  • کج بودن دندان
  • دندان شکسته
  • لب پر شدن دندان
  • ترگ خوردن دندان

بیشتر بدانید: پوسیدگی دندان

محافظه کارانه هستند

برای نصب اغلب روکش های دندانی شما باید بخش زیادی از صخامت دندان ها را تراش دهید. اما یکی از مزایای لمینت دندان این است که نیاز کمی به تراش مینای دندان دارد. از آنچایی که لمینیت دندان بسیار نازک است نیاز کمی هم به تراش ضخامت مینا دارد. بنابراین آسیبی به دندان وارد نخواهد شد.

خیلی زود نصب میشوند

برای نصب ونیر دندان شما کلا به دو جلسه نیاز دارید که هر جلسه نزیدک یک ساعت طول خواهد کشید. پس کی از مزایای لمینت دندان به عنوان یک نوع روکش دندانی کم بودن مدت زمان نصب است. بین هر دو جلسه نیز چیزی بین ۱ تا ۳ هفته زمان لازم است.

بیشتر بدانید: دانستنی های ارتودنسی 

جراحی لثه چیست و چه وقت انجام داده میشود؟

جراحی لثه یا جراحی زیبایی لثه یک روش دندانپزشکی است که برای معالجه مشکلات لثه یا بیماری پریودنتال به دلیل عفونت باکتریایی که روی بافت لثه تأثیر می گذارد ، ایجاد می شود. عفونت باکتریایی میتواند باعث التهاب، تورم، قرمزی و از بین رفتن استخوان های اطراف دندان شود. بیماری پریودنتال هنگامی شروع می شود که باکتری های موجود در دهان به دندان ها و لثه ها متصل شوند. باکتری ها همیشه هستند و میتوانند باعث تشکیل پلاک دندان شوند.

چه کسانی نیازمند عمل جراحی لثه هستند؟

جراحی لثه بر روی مبتلایان به پریودنتیت یا شدیدترین حالت بیماری لثه انجام می شود و  معمولا در بزرگسالان شایع است. این عمل به خصوص در افرادی که بین ۳۰ تا ۴۰ سال سن دارند بیشتر انجام داده میشود. کسانی که بیماری لثه دارند معمولا شرایط مناسبی نخواهند داشت و در خطر آسیب های جدی قرار دارند. بیماری لثه در ابتدا بدون درد و علائم است برای همین فرد مبتلا، ممکن است در ابتدا متوجه آن نشود. تا زمانی که آسیب جدی به بافت لثه و سلامتی آن وارد شده باشد. با پیشرفت و جدی تر شدن بیماری، علائم نیز کم کم شروع میشوند.

شایعترین علائم بیماری لثه عبارتند از:

  • حساسیت
  • خون ریزی
  • قرمزی
  • ورم
  • حساسیت به گرما و سرما
  • بوی بد دهان
  • درد هنگام جویدن
  • بالا رفتن لثه ها یا عقب نشینی آن ها
  • مشکل و دشواری حین جویدن غذا

بیشتر بدانید : بلیچینگ دندان 

برخی از افراد باید لثه خود را جراحی کنند

افرادی که مایل به انجام پروسه های رایج دندانپزشکی دندان برای اصلاح طرح لبخند خود هستند و همزمان بیماری لثه دارند باید پیش از انجام آن پروسه ها به یک متخصص لثه یا پریودنتیست مراجعه کنند زیرا بدون یک لثه سالم انجام این پروسه ها به مشکل بر خواهد خورد. برخی از مهمترین درمان های دنانپزشکی که نیازمند درمان بیماری لثه هستند عبارتند از:

  • ارتودنسی دندان
  • ایمپلنت دندان
  • نصب انواع ونیر دندان مانند لمینت دندان، ونیر کامپوزیت و ….

هدف از درمان لثه یا انجام عمل جراحی لثه چیست؟

مهمترین اهداف انجام جراحی لثه خلاص شدن از شر نفوذ باکتری ها به زیر لثه، بازسازی بافت نرم و بهبود عملکر و ظاهر لثه است. با انجام این عمل وضعیت بهداشت و سلامتی شخص بهبود پیدا خواهد کرد.

 انواع عمل جراحی بر روی بافت لثه

  • عمل جراحی فلپ لثه
  • جراحی ترمیم لثه
  • جراحی کاهش بافت لثه
  • جراحی پیوند لثه

بیشتر بدانید : داستنی های ارتودنسی