صدف سان

دندانپزشکی

صدف سان

دندانپزشکی

ارتودنسی پشت دندانی چیست ؟

در این مقاله به طور کامل درباره ارتودنسی لینگوال مطالبی ارائه شده است. چنانچه کنجکاو هستید که این ارتودنسی چیست و چگونه انجام میشود یا مزایا و معایب آن چیست حتما این مقاله را از بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران بخوانید.  

ارتودنسی لینگوال چیست؟

ارتودنسی پشت دندانی یا لینگوال یک روش درمانی است که در آن دستگاه ارتودنسی دندان یا بریس (براکت ، سیم و الاستیک) در پشت دندان ها (سمت زبان) قرار می گیرد. براکت های لینگوال به خاطر موقعیت مکانیشان گاهی اوقات “براکت داخلی” نیز نامیده می شوند. برخلاف براکت های معمولی که در قسمت بیرونی دندان ها قرار داده می شوند. با وجود اینکه موقعیت ارتودنسی لینگوال یا ارتودنسی زبانی نسبت به ارتودنسی ثابت برعکس شده است. اما هر دوی آنها شباهت های زیادی از نظر نوع سخت افزار و اصول ارتودنسی با هم دارند.

تفاوت ارتودنسی معمولی با لینگوال در چیست؟

بریس های زبانی یا لینگوال دقیقا شبیه به ارتودنسی ثابت با بریس های فلزی معمولی هستند اما با یک تفاوت بسیار شاخص. ما بریس های معمولی را به سطح جلوی دندان ها متصل میکنیم. یعنی به راحتی دیده میشوند. اما ابتکار عمل در ارتودنسی لینگوال به این صورت است که بریس ها دیگر قابل مشاهده نیستند. چرا؟ چون ما آن ها را به سطح خلفی یا پشت دندان ها متصل میکنیم. این ترفند خودش نوعی ارتودنسی نامرئی است زیرا بدون اینکه کسی متوجه درمان شما شود بعد از مدتی دندان های شما صاف و یکدست میشوند.

ارتودنسی پشت دندانی چه مشکلاتی را اصلاح میکند؟

دستگاه های ارتودنسی متحرک قادرند تنها مشکلات جزئی تا متوسط دندانی را برطرف کنند اما دستگاه های ثابتی مانند لینگوال میتوانند شدیدترین مشکلات را اصلاح کنند. بریس زبانی یا لینگوال می تواند مشکلاتی بیش از کج بودن دندان ها را برطرف کند. این ارتودنسی می تواند سلامت دهان و دندان شما را به خوبی بهبود بخشد. به طور کلی بریس های لینگوال قادرند مشکلات زیر را برطرف کنند:

  • کج بودن متوسط تا شدید دندان ها
  • ازدحام دندان ها
  • انواع مال اکلوژن ها

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی ( دندانپزشکی کودکان ، دندانپزشکی ترمیم و زیبایی ، دندانپزشکی بارداری و...) می توانید به سایت کلینیک دندانپزشکی جنت آباد یعنی تاج دنتال مراجعه کنید.

چه اصولی سبب زیباتر شدن لبخند می گردند ؟

 تقارن (Symmetry) 

در یک طرح لبخند زیبا تقارن در دو طرف خط میانی صورت از اهمیت بالایی برخوردار است.

دو دندان ثنایای میانی فک بالا باید در اندازه، طول و شکل متقارن باشند.

تراز افقی   (Horizental Alignment)

به طور ایده‌آل خط لبخند بهتر است تراز بوده و با خط افق موازی باشد.

خط لبخند (Smile Line)

هنگام لبخند لبه دندان‌های فک بالا باید خط منحنی ایجاد شده توسط لب پایین را دنبال کند.

پهنای لبخند (Smile Width)

در یک لبخند باریک، دندان‌های خلفی (عقبی) اغلب در سایه هستند و این باعث تشکیل مثلث‌های تاریکی در گوشه‌های دهان می‌شود. یک لبخند با پهنای بیشتر باعث می‌شود میزان ایده‌آلی از دندان‌ها از جلو به عقب دیده شوند که این مسئله لبخند را جذاب‌تر می‌کند.

خط لثه (Gum line)

خط لثه بالاترین نقاط در سطح لثه‌ای دندان‌های فک بالا (زنیت لثه‌ای) را به هم وصل می‌کند. این خط در دو طرف دهان باید متقارن باشد.

به طور ایده‌آل این خط می‌تواند خط لب بالا را دنبال کند که باعث می‌شود میزان بسیار کمی از لثه دیده شود یا اینکه لب بالا در جایی قرار گیرد که میزان کمی از لثه‌ها در حد ۲ میلی‌متر دیده شود.

نسبت طلایی (Golden Proportion)

نسبت طلایی که در طبیعت و در آثار هنری وجود دارد، در یک لبخند زیبا هم موجود است. این نسبت طلایی بین پهنای دندان‌های قدامی انسان (در صورتی که از روبرو دیده شود) و همچنین در نسبت طول به عرض یک دندان قدامی نرمال وجود دارد. زمانی که لبخند یک فرد از روبرو مشاهده می‌شود، پهنای هر دندان جلویی 60 درصد پهنای دندان مجاور آن است. به عنوان مثال نسبت ریاضی که بین دندان های ثنایای میانی، ثنایای کناری و نیش برقراراست: 0.6 -1 – 1.6 می باشد. رعایت این نسبت در بازسازی لبخند و در زیبایی آن بسیار موثر است.

شکل لبه دندانی (Incisal Edge Configuration)

در یک لبخند جوان این شکل نامنظم است، در حالی که در لبخند افراد با سن بالاتر ظاهری تخت‌تر دارد.

زوایای بین لبه دندان‌ها (Interincisal Angles)

زوایای بین لبه‌ای، فضاهای مثلثی کوچکی بین لبه دندان‌ها هستند. وجود این فضاها نمای طبیعی‌تری را به لبخند می‌بخشد.

لب‌ها (Lips)

لب‌ها برای دندان حکم قاب برای یک تصویر را دارند. تقارن لب‌ها می‌تواند به ایده‌آل شدن لبخند کمک کند.

لثه‌های سالم (Healthy Gums)

بافت لثه‌ها باید محکم و به رنگ صورتی روشن بوده و بدون تورم و خونریزی باشد.

برای مطالعه بیشتر :

پاسخ به سوالات تغذیه‌ای ارتودنسی

برای کسانی که تحت درمان با ارتودنسی (مخصوصا ارتودنسی ثابت) هستند، این سوال پیش می آید که طی این دوره چطور باید غذا بخورند. به  عبارتی چه غذاهایی را میتوانند بخورند و چه خوراکی هایی را نباید بخورند. در ادامه این مقاله بهترین متخصص ارتودنسی در کرج و تهران به تمامی این سوالات پاسخ می دهد.

آیا میتوانم با وجود بریس شکلات بخورم؟

شکلات معمولا منعی برای مصرف ندارد زیرا سفت و سخت نیست و بعد از گاز زدن خیلی زود خورد یا نرم میشود. اما از آنجایی که ممکن است حاوی قند زیادی باشد بهتر است طی درمان ارتودنسی از مصرف بیش از حد آن خودداری کنید و بعد از مصرف حتما دهان و دندان خود را تمیز کنید.

به جای شکلات چه چیزی میتوانم بخورم؟

اگر به دنبال گزینه ای شیرین  و جایگزین دندان هستید که باعث پوسیدگی دندان ها نمیشود، میتوانید روی مصرف انواع توت ها، موز یا سیب تمرکز کنید.  مخلوط آب این میوه ها نیز میتواند از غذاهای مناسب برای ارتودنسی دندان باشد.

آیا میتوانم حین ارتودنسی سیب گاز بزنم؟

سیب به خودی خود سفت است و گاز زدن سیب کامل با پوست برای دندان هایی که ارتودنسی شده اند ضرر دارد و خطرناک است. با این وجود بعد از پوست کندن و قطعه قطعه کردن آن میتوانید سیب میل کنید.

چرا نباید با بریس آب نبات چوبی مصرف کرد؟

آب نبات ها خوراکی های بسیار پرخطری هستند که نه تنها سرشار از قند هستند بلکه بسیار سفت و سخت هستند و چون به دندان ها میچسپند مصرف آن ها به شما توصیه نمیشود. استفاده از آب نبات های چوبی میتواند به بریس ها آسیب بزند.

آیا با وجود بریس میتوانم بادام زمینی بخورم؟

نه. بادام زمینی جزء غذاهای مناسب برای ارتودنسی نیست. به دلیل بافت بادام زمینی و احتمال وارد شدن آسیب به بریس به هیچ عنوان بادام زمینی و آجیل های مشابه آن را مصرف نکنید.

کدام غلات و حبوبات برای کسانی که بریس دارد مناسب هستند؟

غلات هرچند جزء غذاهای مناسب برای ارتودنسی نیستند اما تا زمانی که سخت و سخت نباشند مصرف آن ها منعی ندارد. پوسته های ذرت یا گندم بیکس برای افرادی که تحت ارتودنسی هستند گزینه های مناسبی هستند اما گرانولاها مناسب نیستند.

آبا خوردن نان با بریس امکانپذیر است؟

نان، پنکیک و کلوچه برای کسانی که بریس دارند مناسب است مشروط بر اینکه در لابلای آن ها آجیل پیدا نشود. زیرا احتمال شکسته شدن براکت ها را افزای میدهد. بنابراین بله نان ها نیز جزء غذاهای مناسب برای ارتودنسی هستند.

برای مطالعه بیشتر:  مجله ارتودنسی دندان


مراحل انجام درمان لمینت به چه ترتیب است ؟

   1- تشخیص و طرح درمان:

تصاویر ذهنی بیمار از لبخندی که خواهان آنست در اولین جلسه ملاقات و مصاحبه با بیمار باید مد نظر قرار بگیرد. همچنین ارزیابی های صورتی و دندانی که به همان اندازه تکنیک و مواد به کار رفته در طرح درمان های زیبایی اهمیت دارند، باید به دقت انجام شوند.

زمانی که طرح درمان زیبایی، ترمیم دندان ها در منطقه زیبایی صورت را هم شامل میشود، نه تنها باید به شکل و رنگ دندان ها توجه کرد بلکه همچنین شکل صورت و لبها, خط لبی فک فوقانی و تحتانی و همچنین رنگ پوست نیز باید مورد توجه واقع شود.

دندان ها می توانند برای تأکید بر یک خصوصیت مثبت زیبایی یا پوشاندن یک ویژگی نازیبا در چهره به کار بروند، به عنوان مثال بیماری که صورت باریک دارد ممکن است که دندان های باریک و بلند برای همخوانی با چهره بخواهد یا دندان‌های کوتاهتر و گردتر برای کوتاهتر بنظر آمدن چهره را ترجیح دهد.

همچنین مهم است که رنگ پوست و هارمونی آن با رنگ دندان ها نیز مورد ارزیابی قرار بگیرد به ویژه زمانی که احتمال تغییر آن در طول زمان وجود دارد. برای مثال اگر لمینت سرامیکی در طرح درمان یک بیمار سفید پوست که خیلی برنزه شده استفاده می شود، مدت زمان و تمایل بیمار به نگهداری و حفظ پوست برنزه قبل از انتخاب رنگ دندان باید مورد توجه قرار گیرد. اگر تیرگی پوست موقتی است و رنگ پوست به حالت روشن اصلی بر خواهد گشت، تاثیر قابل توجهی بر تصمیم گیری در انتخاب رنگ لمینت دندان  دارد، ونیرهایی که در مقابل پوست برنزه، روشن و بسیار سفید به چشم می آیند با برگشت رنگ پوست به روشنی اولیه زرد و کمتر درخشان به نظر خواهند رسید.

برای مطالعه بیشتر : دانستنی های دهان و دندان

   2- تراش و قالبگیری دندان ها:

تراش دندان ها: در تراش دندان ها نکته ای که حائز اهمیت است انجام حدلقل تراش مورد نیاز بر روی دندان ها است که باید با دقت و ظرافت در نظر گرفته شده و اجرا گردد. تراش ناکافی باعث می‌شود که لمینت برجسته و حجیم به نظر برسد یا اینکه لمینت خیلی نازک ساخته شود و تغییر رنگ دندان را پوشش ندهد. و تراش زیاد موجب حذف مینا در بعضی نواحی و کاهش باند لمینت به دندان می شود.

   3- قرار دادن لمینت ها:

پس از آماده شدن ونیرهای سرامیکی در لابراتوار، دندانپزشک لمینت ها را تک به تک بر روی دندان ها امتحان می کند. حین این روند، چگونگی نشست کامل لمینت ها بر روی دندان ها و تطابق کامل لبه ها ی آن ها ارزیابی می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندان پزشکی ( ایمپلنت دندان ، بریج دندان ،کامپوزیت دندان ، جراحی فک ، دندانپزشکی اطفال و....) می توانید به سایت کلینیک دندانپزشکی ایده ال مراجعه کنید.

 

قیمت هر روش ارتودنسی دندان چقدر است؟

اظهار نظر بهترین متخصص ارتودنسی در کرج در این باره :

با در نظر گرفتن مهمترین فاکتورهای عنوان شده در بخش قبل، ما به معرفی شناخته شده ترین روش های ارتودنسی دندان میپردازیم و قیمت ارتودنسی دندان با هر کدام را به صورت حدودی درج خواهیم کرد. دقت کنید که این قیمت ها حدودی هستند و صرفا حداقل و حداکثر هزینه ارتودنسی دندان را شامل میشود.

ارتودنسی ثابت با بریس های معمولی

به طور کلی هزینه ارتودنسی ثابت با بریس های معمولی چیزی بین 4,000,000 تا 5,000,000 تومان است. با این حساب میانگین قیمت ارتودنسی ثابت 4,500,000 است. در نظر داشته باشید که این هزینه تنها برای یک فک است و چنانچه بخواهید هر دو فک را با هم درمان کنید باید 8 تا 10 میلیون تومان پرداخت کنید.

 هزینه ارتودنسی نامرئی با براکت سرامیکی

ارتودنسی نامرئی یکی از پرطرفدارترین روش های ارتودنسی دندان و مورد توجه بزرگسالان است. مهمترین دستگاه های نامرئی اینویزیلاین ها، الاینرها و سایر پلاک های شفاف ارتودنسی هستند. با این حال ارتودنسی های دیمون شفاف، لینگوال و سرامیکی نیز جزء این نوع ارتودنسی به شمار میروند. با این حال براکت های سرامیکی بیشتر از سایر دستگاه های دیگر توسط بزرگسالان به کار برده میشوند و قیمت آن ها چیزی بین  (7,000,000) تا (7,500,000) تومان متغییر است.

هزینه ارتودنسی دیمون با بریس های سِلف لایتینگ

ارتودنسی دیمون یکی از بهترین روشهای درمان و اصلاح فرم ناهماهنگ دندان ها است. ارتودنسی با این روش بسیار راحتر بوده و طول دوره درمان نیز کمتر است. این روش درد کمتری دارد و همچنین نیاز بسیار کمی به جلسات تنظیم سیم دارد.

هزینه ارتودنسی دندان با روش دیمون گرانتر از بریس های فلزی معمولی است. این روش حدودا 6 میلیون تومان گرانتر از ارتودنسی ثابت معمولی است. به عبارتی هزینه ارتودنسی دیمون (10,000,000) تا (10,500,000) تومان است. و میانگین  قیمت آن نیز (10,250,000) خواهد بود. باز هم تاکید میکنیم که این قیمت تنها برای یک فک است. یعنی برای هر دو فک شما باید نزدیک 20 میلیون تومان پرداخت کنید.

هزینه ارتودنسی لینگوال یا پشت دندانی یا زبانی

ارتودنسی لینگوال یک سیستم پیچیده ارتودنسی دندان است که اجزای آن به پشت دندان ها متصل میشوند. در حالت عادی ما سیم ها و براکت ها و سایر اجزاء را به جلو دندان ها متصل میکنیم و اینکار ساده تری است. اما روش لینگوال هم سخت و هم پیچیده تر است بنابراین هزینه بییشتری هم خواهد داشت.

هزینه لینگوال نیز مانند سیستم های دیمون و سرامیکی بیشتر از ارتودنسی ثابت معمولی است. هزینه ارتودنسی دندان با روش لینگوال حداقل (6,000,000) تومان هزینه در بر خواهد داشت. گاها این هزینه میتواند به بالای 10 میلیون تومان هم برسد. این قیمت تنها برای یک فک است.

هزینه ارتودنسی نامرئی با اینوزیلاین ها                      

زمانی که صحبت از ارتودنسی نامرئی به میان می‌آید بیشتر منظورمان پلاک های متحرک و شفاف ارتودنسی است. به دلیل متحرک بودن این پلاک ها بعضا به آن ها ارتودنسی متحرک نیر گفته میشود. مشهورترین دستگاه های شفاف و نامرئی اینوزیلاین ها هستند. قیمت ارتودنسی دندان با کمک این دستگاه ها از همه گرانتر است و چیزی بین (17,000,000) تا (20,000,000) تومان برای شما هزینه خواهد داشت. متوسط هزینه درمانی با اینوزیلاین (18,500,00) تومان است. این رقم برای هر دو فک است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر خدمات دندانپزشکی ( دندانپزشکی کودکان ، جراحی فک ، دندانپزشکی بارداری و....) می توانید به کلینیک دندانپزشکی تاج مراجعه کنید